TILLBAKA TILL LINE-UP

Fabric of Life Award 2023 + Vernissage Craft & Couture

Tis 14 nov kl 17:00 – 20:00

Textilmuseet

Textile Fashion Center

Utmärkelsen Fabric of life award instiftades 2021. Bakom priset står Boråsprofilen, affärsmannen och investeraren Paul Frankenius.
– Jag ser fram emot att få ge tillbaka till en bransch som har betytt så mycket för mig. Min förhoppning är att detta pris kan vara med och skapa skillnad framåt, säger Paul Frankenius, som bland annat vill hylla Borås textila arv.

Priset tilldelas den som har bidragit med värdefull utveckling inom design, innovation och hållbarhet. Den första att ta emot priset 2021 var Louise Xin. Hon erhöll dels en större prissumma och en skulptur som är utformad av konstnären Eva Hild.

Pristagare 2022 – Selam Fessahaye & Patagonia

Pristagare 2023 –  TBA , årets prisutdelning äger rum under Borås Textile Days 14 nov.

 

LÄS MER

arrangeras av TEX! by Marketplace Borås

Vernissage Craft & Couture

Unika kreationer i unikt samarbete

2023 fyller Kungliga Operan i Stockholm 250 år. Under året lämnar tusentals kostymer operans garderober för att ge plats för nya skapelser av hög kvalitativ i design och hantverk. Det blev underlag för ett unikt, spännande och mycket kreativt och hållbart samarbete.

Under sommaren skapade studenter från Textilhögskolan coutureplagg under handledning av hållbarhetsdesigner Louise Xin med kostymer från Operan som grundmaterial. Varje student har utgått från temat i en opera eller balett som inspiration. Resultatet är 13 unika kreationer, varav Louise Xin skapat en final piece. De visades första gången på en modevisning i Guldfoajén på Kungliga Operan i september. Nu blir verken under en kort period utställning på Textilmuseet med vernissage den 14 november kl 17.00 under Borås Textile Days.

Arrangeras i samarbete: Textile Fashion Center, Kungliga Operan, Textilmuseet, Textilhögskolan och TEX!