TILLBAKA TILL LINE-UP

Utmaningar och möjligheter för lokal ull som en resurs på industriell nivå

Varmt välkommen till en dag fylld av inspiration, erfarenhetsutbyten och möten om den svenska ullen som en resurs på industriell nivå. Vad kan vi i Sverige lära oss från europeiska ullförädlare? Vilka utmaningar och möjligheter finns idag för att ta tillvara ullen till större volymer i Sverige? Vi presenterar också några konkreta exempel på företag i Sverige som utvecklar produkter och tjänster med svensk ull. Vi hoppas att dagen stärker nätverken kring svensk ull och inspirerar till utveckling för att öka användningen av all svensk ull.

ANMÄL DIG HÄR

Föredrag av:

Walter Aigner
Jobbar med en dokumentär om europeisk ull och vill visa på ullens möjligheter från 60 miljoner europeiska får. 

Peter Krommer
Är försäljnings- och marknadsdirektör på Lavalan Wool Insulation – en länk mellan fårbonden, industrin och konsumenten. Peter vill öka värdet på lokal europeisk ull.

Charlotte Jansson
Driver CC Wool och Västkustens ullinsamling och jobbar för att visa att ullen från köttrasfår är användbar och driver Västksutens Ullinsamling med målet att vara länken mellan fårgårdar och industrin. 

Johan Sidenmark
Sedan 2020 driver Axfoundation the Swedish Wool Initiative som syftar till att skapa förutsättningar för svenska varumärken och leverantörer att få tillgång till konkurrenskraftig svensk ull av hög kvalitet. 

För vem?
För dig som är företagare i ullbranschen eller intresserade av att utveckla produkter eller tjänster med svensk ull. Du kan vara verksam inom ullens värdekedja som fårföretagare, fårklippare, ullförädlare, produktutvecklare eller annat. Vi välkomnar investerare och företag intresserade av samverkan med den svenska ullbranschen.

Håll utkik här på www.arenasvenskull.se för mer information.

Språket kommer att vara både engelska och svenska.

Arrangörer är Arena Svensk Ull,  tillsammans med Science Park Borås, Kunskapsnoden som delfinansieras av Västra Götalandsregionen.

Publicerat den
Kategoriserat som Onsdag