TILLBAKA TILL LINE-UP

Git Guldare, centrumledare i Textile Fashion Center, intervjuar intressanta personer om spännande ämnen som är högaktuella för textil- och modebranschen.

Lyssna bland annat på

  • Anna Lidström, Sveriges första doktor i redesign. Hennes avhandling om metoder för hur befintliga plagg kan omformas kom i våras samtidigt som EU:s nya direktiv för textilavfall. Hör henne berätta vad hon kommit fram till.
  • Saina Koohnavard, adjunkt som doktorerar i gränslandet mellan modedesign och karaktärsdesign för digitala spel. Hon berättar om utmaningar och möjligheter för digital teknologi och hur modedesigners kan bidra med sin kunskap bortom modebranschens traditionella gränser.
  • Erik Bresky, VD för Science Park Borås, berättar om den stora satsningen Textile Movement som kommer att stötta textil- och modebranschen i den pågående omställningen, både regionalt och nationellt.
  • Ellen Flybäck, projektledare för Mikrofabriker i Do-tank Center i Textile Fashion Center berättar om lokalproduktion och nya innovationer/tekniker för att stärka den inhemska produktionen och stödja branschen i den pågående omställningen.
  • Elisabeth Hauptmann, projektledare för Lifelong Learning inom Textile Movement berättar om detta omfattande stöd i kompetenshöjning för textilbranschens omställning till hållbarhet och cirkulär ekonomi. En central del är EUs strategi för hållbara och cirkulära textilier och kommande lagstiftning.”
  • Adrian Zethraeus, Science Park Borås, beskriver Re:more – en branschgemensam kampanj för att hjälpa konsumenter förlänga livet på sina kläder genom lagning och uppdatering. Bl a kan företag använda kampanjen för att marknadsföra tjänster och produkter inom lagning, återställning och remake och som testmarknad för att utveckla nya tjänster.

Dessutom…..

The Nordic Award in Textiles tillägnas innovativa konstnärer med stor textil hantverksskicklighet. Det är det största i Norden inom textil konst och delas bara ut vartannat år.

2023 års vinnare Annie Johansson gästar Textile Fashion Center.

Publicerat den
Kategoriserat som Onsdag