Hållbart mode möter körmusik i The Fashion Concert

THE FASHION CONCERT
av Stagebird I samarbete med Rabalder

Måndag 13 november
Kl. 19:00 – 20:15
Vestindien
Plan 2

Drop In

The Fashion Concert lyfter fram det svenska modeskapandet med en kommentar till dagens modeproduktion med oetiska miljö- och arbetsförhållanden.

Stagebird har valt att samarbeta med fem prominenta designers som arbetar utifrån olika hållbarhetsmetoder. I processen undersöker kören Rabalder vad som sker i mötet mellan människa, musik och klädkonst. Koristerna ger ett kollage av vad mode innebär idag och lämnar den metaforiska skyltdockan med frågan “Vem får lov att bära couture?”

Christian Hedenfeldt är designer och kostymmästare med tunga namn i ryggen. Hans alster bygger på textil från second hand och udda material, exempelvis presentsnören kombinerat med stuvbitar, som får nytt liv och blir unika plagg.

Malena Ekström är i ropet med sin veganska modeproduktion ur ett mångfaldsperspektiv. Man ser hennes kreationer på bland annat Grammisgalan och Guldbaggen samt Nobelfesten 2022.

Kemal Alidzikovic började sin karriär i Skottland med ett ekologiskt samarbete och har sedan dess valt samarbetsaktörer med hållbart rättvisetänk. Utöver närproducerad produktion inom mode och scenkonst vägleder han andra aktörer i produktutveckling.

Rebecca Lazorn är utbildad klänningsskräddare och arbetar med detaljrika brud- och festklänningar samt accessoarer. Närproduktion och återbruk av spilltyger är en arbetsmetod som ligger henne varmt om hjärtat.

Filip Åkerblom är inriktad på herrskrädderi med gränsöverskridande design och har studerat flera aspekter av återbruk samt verkat i samarbeten med hållbarhetsperspektiv. Ett av Filips alster har synts i Vogue.